UNIEK BOMENPLAN BIEDT DE NATUUR ALS DIRECTE BUUR

WONEN IN PARK VOORN

Landgoed Park Voorn bestaat al eeuwenlang, de natuur heeft zich hier stevig geworteld. Verwildering heeft echter de zichtlijnen veranderd en woekering benauwt het huidige bos. Daarbij vraagt ook de nieuwbouw om rigoureuze maatregelen. Voor elke gekapte boom keert minimaal een exemplaar terug. Vitaal, krachtig en doordacht. Passend bij het park en bijdragend in biodiversiteit. Een groene long als gezonde woonomgeving.

Oude bomen

Het groene karakter van Park Voorn is zorgvuldig in kaart gebracht. Monumentale bomen vinden we voornamelijk aan de randen van het landgoed. Paardenkastanjes omzomen de Burgemeester Verderlaan. Het huidige park vraagt om drastisch onderhoud en zelfs kap om andere hoogstammen leefruimte te bieden. 

Nieuwe aanplant

De noodzakelijke kap wordt ruimschoots gecompenseerd met nieuwe aanplant van volwassen groen. Het bomenplan van Park Voorn voorziet in boomsoorten als de Zoete Kers, Zomereik, Haagbeuk, Linde en de Valse Christusdoorn. Een waardevolle aanvulling in hoogtes, bladerkronen en kleurenpalet.

Biodiversiteit

Park Voorn wordt een aantrekkelijke woonplek waar mens, plant en dier in harmonie samenleven. Alle bewoners floreren bij groei en bloei, kleur en geur. De tuinen rond de hof-, park- en twee-onder-één-kapwoningen vragen om creatief gebruik. Laag fruit, bloemen. Zaaien oogst zingen en zoemen.

Betere bodem

Waar bomen te dicht op elkaar staan, verstikt en verschraalt de bodemkwaliteit. Strategisch rooien en noodzakelijk onderhoud van het bestaande plus aanvullende bomenplan geven Park Voorn de statige uitstraling die het verdient. Zorgvuldig bewaakte zichtlijnen zorgen voor de bijzondere sfeer van elk seizoen.

Binnentuin

De 26 hofwoningen scharen zich rond een gezamenlijke binnentuin. Elke achtertuin grenst aan dit mandelige gebied waarvan de invulling in handen van de bewoners ligt. Dit wordt een plek om samen te komen, een praatje te maken, de benen te strekken en waar de kinderen veilig met elkaar kunnen spelen.

Park Voorn

Wonen is een eerste levensbehoefte, wonen in het gróen een veelgekoesterde wens. Hoge bomen filteren het licht. De wind fluistert door het bladerdek. Vogels nestelen zich en keren steeds weer terug. Kinderen spelen buiten en beleven avonturen, de fantasie geprikkeld door de omgeving. Park Voorn inspireert.

Park Voorn mag zich straks met recht ‘Park’ noemen, want om direct het gewenste parkbeeld te krijgen worden de nieuwe bomen ‘groot’ aangeplant. Dat wil zeggen dat de nieuwe bomen ouder van leeftijd en groter van stamdiameter zijn dan aanvankelijk voorgeschreven.